There are 0 item(s) in your cart
No product in shopping cart
Deze tutorial helpt u bij het kiezen van de juiste defibrillator. De markt biedt tal van defibrillator mogelijkheden en het is niet altijd eenvoudig om een apparaat te kiezen dat aangepast is aan uw behoeften!!
Alle defibrillators die beschikbaar zijn voor het grote publiek zijn automatisch, (dit betekent dat het apparaat analyseert en beslist of een schok al dan niet nodig is en dus niet de hulpverlener).
De manier van toedienen van de schok kan daarentegen variëren. Ofwel dient de hulpverlener de schok toe (halfautomatische versie), ofwel doet het apparaat dit (volautomatische versie).
De technische en visuele (uitzicht) eigenschappen van de AED en de SAED zijn identiek met uitzondering van de schokknop, die zich enkel op de SAED bevindt.
Ons advies:
De SAED is aanbevolen voor gezondheidsprofessionals (brandweerlieden, ambulanciers, dokters) of in omgevingen met een hoge geleiding van elektriciteit (metalen doorgang, water).
Voor het grote publiek verkiezen we het gebruik van de AED om de stress voor het drukken op de knop te vermijden. De hulpverlener zal zich ook minder verantwoordelijk voelen als het slachtoffer het niet haalt.
Elke defibrillator beschikt over een beschermingsfactor IPXX, waarbij de 1ste X staat voor het beschermingsniveau tegen vaste stoffen en de 2de X voor het beschermingsniveau tegen water.
Bijvoorbeeld: een apparaat met een beschermingsfactor IP55 is beschermd tegen stof en waterstralen vanuit alle richtingen.
Ons advies:
Om een goede werking in alle omstandigheden te garanderen, kiest u best voor een beschermingsfactor van minimaal IP55.
Hoe moet u reageren als u met een hartstilstand te maken krijgt? Maar weinig mensen weten dit, maar één ding is zeker: dit is een stresserende situatie en angst voor het gebruik van een defibrillator zal niet ontbreken. Laat deze aarzeling voor gebruik u niet tegenhouden om u te voorzien, maar eerder een duwtje in de rug om een apparaat aan te schaffen waarvan de instructies eenvoudig, snel en intuïtief zijn.
Ons advies:
Kies een defibrillator die is uitgerust met metronoom en die u begeleidt bij het uitvoeren van borstcompressies en beademingen. Daarnaast is het belangrijk dat het toestel duidelijke en eenvoudige instructies geeft.
Het energieniveau dat de defibrillator levert wordt uitgedrukt in joule (Energie) Dit is een intensiteit die in verband wordt gebracht met een snelheid. Niet alle apparaten op de markt zijn uitgerust met een technologie die een schok tot 360J kan toedienen. Voor bepaalde patiënten en/of na meerdere schokken kan dit energieniveau de kans op overleven voor het slachtoffer sterk vergroten.
Ons advies:
Om van uw kant al het mogelijke te doen, kiest u best voor een apparaat waarvan de schokgolf exponentieel bifasisch is, met een bereik tot 360 Joule.
Voor kinderen jonger dan 8 jaar en tot 25 kg moeten pediatrische elektroden voorzien worden die de geleverde energie-intensiteit kunnen verminderen of beschikken over een toestel met kindermodusknop.
Belangrijk: Als u geen pediatrische elektroden of een kindermodusknop heeft, gebruikt u de elektroden voor volwassenen!!
Ons advies:
Kies voor een apparaat waarbij u dezelfde elektroden kunt gebruiken voor volwassenen en kinderen waarbij u met een druk op de knop kunt wisselen van de ene modus naar de andere. U wint TIJD en GELD.
Uw collega op kantoor spreekt niet dezelfde taal als u, in de vestiging die u wilt uitrusten komen regelmatig buitenlandse bezoekers, dus kiest u best voor een tweetalig apparaat met duidelijke visuele instructies.
Een defibrillator aanschaffen heeft tot doel om snel te kunnen ingrijpen bij een hartstilstand. Elke minuut die wegtikt is 10% minder hoop op leven, een snel toegankelijke defibrillator verhoogt dus aanzienlijk de kans op overleving, men spreekt over maximaal 2 tot 3 minuten om het apparaat bij het slachtoffer te krijgen.
Ons advies:
Plaats het apparaat niet in een lokaal dat wordt afgesloten, maar wel in een AED-kast op een centrale en zichtbare plaats. Als het gebouw niet toegankelijk is tijdens sportactiviteiten of andere buitenactiviteiten, kies dan voor een verwarmde buitenkast.
Meestal geldt een garantie van 4 jaar voor AED’s en de fabrikanten zijn verplicht om consumptieartikelen tot 10 jaar na de productiestop beschikbaar te stellen.
Vanaf maart 2020 wordt een nieuw Europees reglement van kracht om het distributiekanaal van medische apparaten van klasse III te verbeteren voor een betere traceerbaarheid van en een beter toezicht op de markt.
Wat zijn de verplichtingen van de dealer:
Ons advies:
Zorg ervoor dat u zeker bent dat het gekozen apparaat voldoet aan de geldende normen en dat de garantie zo lang mogelijk loopt (8 jaar).
In de gebruiksaanwijzing van uw defibrillator vindt u alle informatie voor een correct onderhoud van uw apparaat: vervangen van de elektrodes en de batterij, opslagomstandigheden, reiniging, enz.
We raden u aan om deze instructies aandachtig te lezen zodat uw defibrillator steeds in goede staat verkeert.
U hebt niet de tijd of geen zin om u bezig te houden met de opvolging van uw defibrillator, dan doet u beroep op professionals.
Ons advies:
Het loont de moeite om de prijs van een onderhoudscontract af te wegen tegen de uitgebreide dienstverlening.
Verschillende accessoires zijn beschikbaar voor doeltreffender gebruik van de defibrillators. Een duidelijke en adequate signalisatie vermindert aanzienlijk de interventietijd, een EHBO-kit binnen handbereik hebben (schaar, reanimatiemasker, kompressen, handschoenen, scheermes) zorgt ervoor dat u efficiënter kunt handelen.
In welke omgeving gaat u uw defibrillator plaatsen? Voor een buiteninstallatie heeft u een verwarmde en geventileerde kast nodig om een temperatuurbereik te behouden dat een goede werking van de defibrillator toestaat. Voor een binneninstallatie kan een kast met of zonder zichtbare of hoorbare alarmen worden overwogen. Voor een “draagbare” installatie wordt de transporttas van de fabrikant ten zeerste aangeraden.
We leven in een wereld waar apparaten meer en meer worden verbonden met een WIFI-netwerk of een cellulair netwerk. Voor defibrillators biedt deze technologie de mogelijkheid om onmiddellijk waarschuwingen te ontvangen in geval van afwijking, gebruik, maar ook om aan te geven dat alles in orde is.
Ons advies:
U hebt niet de tijd om regelmatig uw apparaten te controleren of u wenst simpelweg op elk moment de status van uw apparaten te kennen, kies dan voor een geconnecteerd apparaat.
Zoekt u een defibrillator en wenst u u voordien goed te informeren om de juiste te vinden?
Ons advies:
Raadpleeg onze vergelijkingstabel voor de verschillende modellen van defibrillators.
contacteer ons!Onze commerciële dienst helpt u graag bij uw keuze voor de geschikte defibrillator. |
|
|
|